Jevnaker

Back Bo på Jevnaker Bibliotek Lee Child`s bøker om Jack Reacher

Lee Child`s bøker om Jack Reacher

  • PDF

altKjenner du Jack Reacher? Hvis ikke er det kanskje på tide at du blir kjent med ham.

Jack  flyttet hjemmefra som 18-åring for å begynne på sin militære karriere. Han endte til slutt som major i militærpolitiet. I forbindelse med nedskjæringer og omorganiseringer sluttet han frivillig, og begynte et nytt liv som vagabond.  Uten fast bopel, førerkort, bankkonto eller andre personlige papirer forsvinner han inn i anonymiteten. Når han trenger penger tar han seg småjobber, får betalt rett i handa, og forsvinner deretter videre.

Jack Reacher er en stor, sterk kar med uvanlig god hukommelse og et spesielt analytisk blikk for ting som skjer rundt ham. Sammen med lang erfaring fra sin gamle jobb, er han en nådeløs motstander når han stadig dumper opp i spennende situasjoner der det er noen som trenger hjelp.

Og dette blir det spennende bøker av. Forfatteren Lee Child har skrevet en rekke bøker der han er hovedpersonen. Den første het “ Syndebukk”, og det har etter hvert blitt 16 bøker i serien. I 2008 kom boken “ Ett skudd”, som blir filmatisert med Tom Cruise i hovedrollen.

Han har også fått utmerkelser for flere av bøkene.

 For å sitere Bill Clinton: Jeg elsker Jack Reacher! Så det er bare å sette i gang, sjansen er stor for at du blir hekta!

Sist oppdatert torsdag 15. mars 2012 08:42