Jevnaker

Back Opplev Jevnaker Kultur og kunst Åpning av kunstgalleri

Åpning av kunstgalleri

  • PDF

altJevnaker Satsjon blir nytt kunstgalleri.

 

28.09.2013 åpnes det ett nytt kunstgalleri i hagehuset på gamle Jevnaker stasjon. Kunstneren Heidi Irene Kainulainen har lenge hatt ett ønske om å åpne ett samlet galleri/atelier på Jevnaker. Og da Stasjon allerede er en godt etablert lokasjon for kunstnere, ønsket hun seg selvfølgelig hit. Hagehuset har lenge vært godt bortgjemt av vegetasjon, og har egentlig ikke vært en synlig del av stasjon. Men første gang Heidi så det, falt hun for det høye taket og den gode belysningen. Rommet var bare 4 tomme vegger, så å innrede det var som å starte med ett blankt lerrett. Hun har valgt en mørk barokk stil, som hun syntes passer godt med sin kunstform.

Hun maler med Olje, akryl og spray. Temaene er alt fra eventyr, gjerne inspirert av f.eks Kittelsen til oljemalerier inspirert fra tradisjonelle romerske stille ben av typen Omnia mors aequat (Døden gjør alle likestilte). Så her kan man se alt fra Nøkken og Snehvit til hodeskaller i stearin belysning. Heidi er selvlært, og har malt og tegnet siden barndommen. Det går sjelden en dag uten at hun maler, og inspirasjonskildene går sjeldent tomme.

Da Heidi også er småbarnsmor ønsker hun å gjøre mer ut av hagen rundt galleriet. Pr. dags dato er det kun en hjulhuske i ett tre nede i hagen, men planen er å skape en hage for alle som kommer på besøk. Kanksje en sklie ned skråningen til hagen, eller en sandkasse barna kan grave etter gullskatter i. Det er mye som skal på plass, men man får ta en ting om gangen.

Galleriet åpner Lørdag 28.09.2013 fra 12:00 til 17:00. Deretter vil det være onsdagsåpent i sammenheng med Stasjonens åpningstider. + siste helgen i måneden.

Link til deres sider HER

Sist oppdatert fredag 27. september 2013 08:12